Wanneer je een geliefde verliest, wil je op een passende manier afscheid nemen. De Heusdense Kim Nihot begeleidt en ondersteunt mensen hierin:

Een liefdevol vaarwel betekent dat de persoonlijkheid en de manier van leven van een overledene, of stervende, een grote rol speelt bij het afscheid. Deel anekdotes waarin je samen hebt gelachen, gehuild of je zelfs hebt geƫrgerd, maak samen een boeket met zijn of haar lievelingsbloemen of eet gezamenlijk het gerecht dat hij of zij graag at.

Voordat Kim de uitvaartbranche instapte, was zij jarenlang actief in de marketing- en communicatiesector: “Een hele andere wereld, maar er zijn zeker overeenkomsten. Ook als uitvaartverzorger draait het om luisteren, tussen de regels door kunnen lezen en inspelen op individuele wensen en behoeftes.” Met het idee om uitvaarten te gaan begeleiden, speelde Kim al langer. Toen ze een aantal dierbaren verloor, ervoer zijzelf het belang van een goed, passend en liefdevol vaarwel: “Ik merkte dat een doordacht afscheid kan helpen in het rouwproces. Het gevoel om hier iets aan bij te willen dragen voor anderen werd hierdoor steeds sterker.” Lees verder…

Bron: De Heusdense Courant, 14 maart 2018

Download hier het artikel uit De Heusdense Courant in PDF formaat.