=

Crematie

Ruim 60% van de mensen wil worden gecremeerd. Er zijn meerdere redenen om voor een crematie te kiezen: grafrechten en een grafmonument zijn relatief duur en een graf vergt onderhoud. Veel mensen willen hun nabestaanden daar niet mee belasten. Daarnaast is een urn eenvoudig te verplaatsen. 

Bij een crematie wordt het lichaam van een overledene op zeer hoge temperatuur in een speciale oven verbrand. Dit duurt ongeveer vijf kwartier en gebeurt meestal direct na de afscheidsbijeenkomst. Steeds meer crematoria bieden nabestaanden de mogelijkheid om de kist tot aan de oven te begeleiden.

De as, die wordt bewaard in een asbus, kan pas na een maand bij het crematorium worden afgehaald. Vervolgens kunt u de as verstrooien of bijvoorbeeld verwerken in een assieraad of bewaren in een urn. Het is ook mogelijk om een urn bij te zetten in een graf. Graag informeer ik u over de verschillende mogelijkheden en tarieven.

Voornamelijk geef ik ondersteuning bij begrafenissen en crematies in ‘s-Hertogenbosch, Waalwijk en Heusden. Ik zorg ervoor dat de crematie volledig past bij de manier waarop de familie, kennis en vrienden dit voor ogen hebben. Ik bied naast een luisterend oor ook mijn eigen ideeën in die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Te allen tijde zal ik transparant, betrokken en een persoonlijke aanpak hanteren.

Mogelijke crematoria zijn Crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk en Crematorium en uitvaartcentrum Rosmalen.

              

BEGRAFENIS

BEGRAFENIS NATUURBEGRAAFPLAATS

              
              

AFSCHEID BIJ LEVEN