Mogelijkheden

=

Crematie

Ruim 60% van de mensen wil worden gecremeerd.
Er zijn meerdere redenen om voor een crematie te kiezen: grafrechten en een grafmonument zijn relatief duur en een graf vergt onderhoud. Veel mensen willen hun nabestaanden daar niet mee belasten. Daarnaast is een urn eenvoudig te verplaatsen. 

=

Begrafenis

Bij een begrafenis wordt de overledene in een kist of wade begraven op een begraafplaats. Bij het graf kan een persoonlijke steen of ander gedenkteken worden geplaatst. Nabestaanden kunnen terug naar deze plek om bij de overledene te zijn. 

=

Begrafenis natuurbegraafplaats

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te worden begraven in de natuur. Nabestaanden maken een mooie wandeling door het natuurgebied, nemen plaats op een bank of picknicken bij het graf van hun dierbare.

=

Afscheid bij leven

Wellicht hebt u het ook weleens gedacht: kon ik mijn eigen uitvaart maar meemaken. Wie komen er naar mijn afscheid? Wat zeggen vrienden en familie over me als ik dood ben? 8 Uitvaartzorg maakt het mogelijk om een ‘afscheid bij leven’ te regelen. Deze vorm van afscheid nemen is relatief nieuw en is ook niet bij iedereen van toepassing. Ik vertel u er graag meer over. 

8 Uitvaartzorg staat voor een afscheid met aandacht voor wensen en behoeften van stervende, overledene en nabestaanden. Met oog voor ieders situatie bied ik steun, inspiratie en ideeën voor een liefdevol afscheid. Ik kan veel van uw zorgen uit handen nemen rond het verzorgen van het afscheid of u juist begeleiden als u veel zelf wilt regelen.

Neem contact op