Betrokken

Ik draag graag ideeën aan, waardoor nabestaanden actief deel kunnen nemen aan het afscheid. Mijn ervaring is dat deze betrokkenheid helpt in het verwerkingsproces. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Samen de laatste verzorging verlenen aan de overledene.
  • Zelf een rouwstuk creëren. Op de dag voor de uitvaart gaan we een boeket samenstellen. Afhankelijk van het seizoen kan dit bijvoorbeeld met bloemen uit de eigen tuin of een pluktuin. Een mooi rouwboeket is ook via mij te bestellen.
  • Het creëren van een ‘familiefoulard’: een baarkleed voor nu en toekomstige generaties.
  • Een alternatief voor een condoleanceboek; vouwblaadjes om bloemen te vouwen, foto’s voor een herinneringsslinger, ruimte voor kaartjes die gebonden kunnen worden tot boekwerk.
  • Alternatief rouwvervoer. Ik bespreek graag de mogelijkheden met u.
  • Een bijzondere uitvaartlocatie: een plek waar de overledene graag kwam, horeca of bij nabestaanden thuis, een natuurbegraafplaats, etc.
U

Transparant

8 Uitvaartzorg is transparant in de kosten. Ik werk met een basistarief voor de begeleiding. Dit gaat in vanaf het moment dat u belt naar aanleiding van een overlijden, tot het moment dat ik bij u langskom enige tijd na de uitvaart.

De uiteindelijke kosten worden bepaald door uw specifieke wensen. Kiest u bijvoorbeeld voor een duurdere kist of gaat u voor een eenvoudiger model. En hoeveel mensen nodigt u uit voor de uitvaart. Op basis van uw wensen stel ik een kostenbegroting op. Op deze manier komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. En uiteraard denk ik mee met elk budget. Dankzij mijn netwerk van regionale leveranciers kan ik u snel een overzicht van de besproken mogelijkheden bieden.

Heeft u een uitvaartverzekering dan kunt u ook bij mij terecht. U bent vrij om de uitvaartonderneming te kiezen die u wilt. Ongeacht hoe en bij wie u verzekerd bent. Indien u dat wenst kan ik het verzoek tot uitkering van de kapitaalverzekering of de verzekering in natura bij uw verzekeraar indienen.

Persoonlijk

8 Uitvaartzorg is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Vanaf ons eerste contact tot na de uitvaart wordt u door mij persoonlijk begeleid. Een afscheid is intiem, daarom is het prettig om één contactpersoon te hebben. Dit zie ik als een belangrijke toegevoegde waarde, die 8 Uitvaartzorg als kleine uitvaartonderneming kan bieden.

De periode voor de uitvaart

Tijdens onze eerste ontmoeting nemen we de tijd voor een nadere kennismaking. Deze afspraak staat vooral in het teken van luisteren naar uw verhaal en het beantwoorden van uw vragen. In grote lijnen bespreken we de wensen van zowel overledene als naasten. Zoals de keuze voor begraven of cremeren, de datum en het tijdstip van de uitvaart en de opbaarlocatie. Het is mogelijk, en kan als troostend worden ervaren, als de overledene thuis wordt opgebaard. Er is dan alle tijd om op uw eigen manier afscheid te nemen. Is thuis opbaren niet mogelijk, dan zoeken we samen naar een passend alternatief. Ook de rouwkaart komt aan bod, omdat deze snel verstuurd dient te worden.

De uitvaart vindt in de regel uiterlijk de 6e werkdag na overlijden plaats.

Afhankelijk van de situatie, het tijdstip en de wensen bepalen we welke zaken direct geregeld moeten worden en welke op een later tijdstip kunnen worden afgehandeld. Voor keuzes die niet direct gemaakt hoeven te worden, kom ik de volgende dag terug. Dan bespreken we andere mogelijkheden waarmee u vorm kan geven aan een persoonlijk afscheid; bijvoorbeeld kinderen die de kist beschilderen, het inhuren van een rouwfotograaf of het samen creëren van een rouwboeket uit een (pluk)tuin. Samen met de nabestaanden creëer ik bewust een eigen sfeer, die recht doet aan de overledene en past binnen het budget. Vervolgens vertel ik u wat u de komende dagen van mij mag en kunt verwachten.

U kunt mij altijd benaderen indien u vragen heeft, voor nu of later. Bijvoorbeeld als u een wensendocument samen wenst op te stellen. Geheel vrijblijvend en kosteloos kom ik bij u langs.

Tijdens de uitvaart

Een passende en persoonlijke uitvaart kan troost bieden. 8 Uitvaartzorg streeft ernaar om samen met u de vorm te vinden die dit voor u kan doen. Aan de hand van het door met de naasten en/of overledene eerder samengestelde draaiboek leid ik het afscheid in goede banen. Daarbinnen geef ik naasten de gewenste ruimte. Waar nodig treed ik op de voorgrond, waar mogelijk ben ik aanwezig op de achtergrond. Ook probeer ik u op andere manieren te ontzorgen, bijvoorbeeld door het inhuren van een huis- of kinderoppasser.

Na de uitvaart

Enkele weken na de uitvaart hebben we nog even contact. Ik hoor dan graag hoe u terugkijkt op de uitvaart en op de dagen daarna. Mocht ik ergens mee kunnen helpen, dan doe ik dat graag. In deze hectische periode kan er veel op u afkomen. Voor de praktische zaken die geregeld moeten worden, heb ik een handige checklist. Zo weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet.